Historie

Walter Mommen baatte al van voor de Tweede Wereldoorlog tegenover de kerk van Wimmertingen een bedrijf uit dat onder andere gespecialiseerd was in het blussen van kalk en het produceren van gipsplaten, de voorloper van de huidige gyprocplaten. Hij verkocht ook steenkool en diverse bouwmaterialen.

Zijn twee zonen, Michel en Georges hielpen mee in de zaak en toen zij de leiding overnamen breidden zij de activiteit zodanig uit dat een opsplitsing zich opdrong.

Michel nam de grond- en wegenwerken voor zijn rekening en Georges specialiseerde zich in bouwmaterialen vooral bestemd voor de stukadoors. Toen Michel verhuisde naar de Oude Pastorij op de Luikersteenweg kwam er pas een duidelijke scheiding van beide handelszaken.

Alleen kon Georges de zaak niet meer aan, het werd te groot. Daarom werd aan dochter Mariette gedacht, en zij kwam in 1974 in de zaak.

In 1996 kwam Cindy hen vervoegen, en in 2001 liet Georges zijn levenswerk over aan dochter en kleindochter.

Beide broers zijn inmiddels overleden maar hun bedrijven zijn gebleven, ze zijn gemoderniseerd en ze beschikken beide over een website.

Men volgde de nieuwe tendensen en zo moest de kalk de baan ruimen voor gipspleisters, van Knauf en Gyproc.

Plafonneer- en bouwmaterialen Mommen is nu een bedrijf waar stukadoors maar ook de doe-het-zelvers alle mogelijke producten kunnen kopen voor de binnen- of buitenafwerking van hun huis.

Silo's en paletten voor de pleisterwerken worden op de werven afgeleverd, alsook alle soorten zand, cement, gyproc, isolatie en dergelijke meer. Kleindochter Cindy Thoelen is nu de bedrijfsleidster en ze wordt met raad en daad bijgestaan door haar ouders Mariette en Guido.

Om tevreden klanten te behouden en nieuwe bij te winnen wilde zij het assortiment uitbreiden aan een competitieve prijs en daar nog een goede service bovenop.

De omzet groeide , maar uiteraard groeide ook de noodzaak aan een goede administratie, een aangepaste logistiek, klanten-binding,en noem maar op, maar ook daarvoor vonden zij een oplossing .

Maar één ding willen zij niet vergeten. Firma Mommen zou lang niet zijn wat het vandaag is zonder trouwe klanten, evenmin zonder trouwe leveranciers. Maar zeker niet zonder trouw personeel, want je weet, de sterkte van een ketting wordt bepaald door de zwakste schakel, en wij hebben een heel sterke ketting.

 

 

 

FaLang translation system by Faboba